Modellera, en rolig hobby

modelleraModellera är ett slags samlingsnamn för flera olika sorters leror. Det finns modellera som lufttorkar, modellera som man härdar i ugn, modellera som mest riktar sig till barn – och är sådan sorts modellera som aldrig torkar och därför kan användas om och om igen.

Det finns väldigt mycket man kan göra med modellera, och därför är det en väldigt rolig hobby. Många gör olika figurer, statyer, modeller och liknande i modellera, och till sist kanske ens hobby utvecklas till något mer.

För att skapa i modellera behöver man såklart först en arbetsyta. Gärna någon form av skydd ifall det skulle färga av sig eller fastna någonstans. Sedan behöver man såklart den typ av modellera man vill arbeta med, och det kan vara bra att ha olika sorters verktyg för att skapa i modellera. Till exempel olika sorters modelleringsknivar, modelleringsverktyg och liknande.

Det finns väldigt mycket olika typer av modellera, vissa sorters modellera är lättare att arbeta med än andra sorters modellera, men resultatet kan bli annorlunda. Allt beror helt enkelt på vad för slags slutresultat man är ute efter, och vad man ska skapa. En del modellera är bra för att göra vissa saker, och annan modellera är bra för att skapa andra saker med.