Bloggande – olika tips

Bloggande är något många tycker är roligt, men det kan vara svårt att komma igång. Om man tycker om att skriva, och har något man brinner för är bloggande ett väldigt kul sätt att få ut det på.

Det första man behöver göra för att komma igång med sitt bloggande är att komma på vad man skulle vilja skriva om. Det kan vara alltifrån ens eget liv, skvaller, mode och hemmafixande till skrivande, litteratur, media och barn. Man kan till och med blanda hej vilt. Börjar man med bloggande ska man veta att det är ens egen blogg, och ingen annan kan påverka en till att ändra på innehållet om man inte vill det. Alltså kan man skriva om vad man vill, så länge det inte bryter mot någon lag eller policy.

Bloggande kan i vissa fall även bli väldigt utlämnande, då ens inlägg är synliga för alla och faktiskt ligger ute på nätet. Många sidor där man kan ha sin blogg har funktioner som gör att man kan dölja vissa inlägg eller till och med sätta lösenord på hela sin blogg. Det gör att man faktiskt kan utöva sitt bloggande och bara låta släkt och vänner läsa.

Sedan är det dags att välja vilken sida man vill ha sin blogg på. Här finns det mycket att välja på, och det är vad man är ute efter med sitt bloggande, och hur mycket man själv vet. Vissa sidor behöver man själv kunna skriva HTML-koder på, medan andra sätter man enkelt in en bild i toppen och väljer design på själva sidan.

Sedan får man välja domännamn, designa sin sida och allt sådant. Man ska tänka på det att bloggande är som att skriva dagbok, fast mycket öppnare för folk att läsa. Många sidor har även kommentarsfunktion.

Vill man sedan nå ut till folk är ett tips att leta andra som håller på med bloggande, och som skriver om ungefär samma ämnen du själv tänkt skriva om. Att sedan kommentera på deras inlägg och därmed lite diskret slinka in reklam om sin egen blogg är en väg att ta. Även att delta i tävlingar vissa bloggare håller i, gå med i sidor som försöker visa upp och göra reklam för nya bloggar och liknande är alla bra idéer. Man ska även försöka ha lite koll också, eftersom det är internet och bedrägerier kan hända. Men det finns ofta en hel del sidor som är helt säkra, och dessa är enkla att hitta.